НОВИНИ


Манол Пейков: "Възраждане" вдигат парламента на главата си, защото събират малко хора за митинги

25 4593 15.12.2023
Манол Пейков:
Манол Пейков

Поведението на "Възраждане" е изключително разрушително, но те много добре знаят интереса си. Понеже не успяха да направят впечаталение в общественото пространство с многолюдни митинги, разбраха, че единственият начин да направят впечатление е да "вдигнат парламента на главата си". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Манол Пейков по повод проваленото събрание на парламента днес.


С блокажа на парламента малцинството налага волята си, добави той. Пейков обясни, че депутатите от тези партии имат имунитет и проблемът не може да бъде решен нито с квестори, нито с полиция.

 

Пейков заяви, че категорично подкрепя демонтажа на Паметника на Съветската армия.


За това има две решения на Столичния общински съвет. Цялата преписка е качена на сайта на Областната управа, където много ясно е описано защо паметникът трябва да бъде демонтиран и как ще се случи това. Паметникът се реже, защото така е бил и качван, на части. Това е стандартна процедура, да не мислят хората, че това е някакъв вид издевателство, посочи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".За мен ролята на паметника в социалистическото изкуство е пълната доминация на една власт на хората. В Пловдив паметникът на Альоша се вижда чак от Пазарджик. Присъствието му е чудовищно. Идеята на това изкуство е то да действа на подсъзнанието още от детска възраст. Така то се превръща в част от живота ти, в сантименти, коментира Манол Пейков.


Ако погледнеш исторически, няма загинали съветски войници на българска територия, с изключение на двама-трима, които загиват от употреба на метилов алкохол, каза още Пейков.


Според него Паметникът на Съветската армия трябва да бъде запазен, след като бъде демонтиран.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама