НОВИНИ


Министър Славов: Гласуваме конституционните промени следващата седмица

3 4368 15.12.2023
Министър Славов: Гласуваме конституционните промени следващата седмица
Атанас Славов

Сроковете, които бяха заложени в правилата за промени в Констититуцията, казват, че следващата седмица ще е второто и третото гласуване. Това каза в интервю за "Панорама" министърът на правосъдието Атанас Славов. "Ключовото за следващата седмица е гласуването на конституционните промени и бюджета на държавата", наблегна той.


По думите му проблемите с корупцията не могат да се решат само със структурни реформи. "Но тези, които предприехме, са изключително важни, за да не бъдат политически притискани съдиите, а Прокуратурата да знае, че носи отговорност", добави Славов.

 

"Нидерландия даде зелена светлина за членството ни в Шенген - това стана възможно благодарение на тези конституционни промени. Следващата седмица ще бъдат приети. Това е посланието, което ние сме изпратили към партньорите ни", коментира още министърът на правосъдието.

 

По думите му, след приемането на промените в Конституцията срокът на годност на настоящия кабинет няма да изтече. "Целта на правителството е да постави България на картата на Европа, целите отиват отвъд конкретните решения, които предстоят да се вземат в момента", уточни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама