НОВИНИ


Васил Терзиев: Управляващата сглобка е може би един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 г.

15 4404 16.12.2023
Васил Терзиев: Управляващата сглобка е може би един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 г.
Столичният кмет Васил Терзиев БГНЕС

"Ироничното е, че управляващата сглобка всъщност е може би един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 години." Това заяви в предаването „Дума на годината“ на Дарик радио кметът на София Васил Терзиев.


Не се харесват, изключително различни са отправните им точки, но им се налага да работят заедно, за взимат решения, и в крайна сметка се вижда, че има резултати. Вижда се пътят към Шенген, към еврозоната. Вижда се една стабилност, има някакво ниво на контрол и баланс. Моята цел е това нещо да го постигнем и в Столичния общински съвет, подчерта градоначалникът.

 

Според него процесът на коалиране никога не е лек. Въпреки, че имаме идеологически разлики с някои от колегите, надявам се това да не промени основното, за което говорим, а именно, че ние служим на софиянци. Най-важно ми е да обещая, че ще има промяна в системата. Много от нещата, които ние виждаме като краен резултат, качеството с което се правят, е функция на това как работи системата, отбеляза Терзиев.

 

По думите му липсата на общински съвет прави решаването на проблеми в София много трудно. Проблемите, които касаят администрацията и са свързани с финансиране, минават през общинския съвет, затова много се надявам да успеем в този доста компресиран времеви период да се сформира работещ общински съвет, уточни кметът.

 

Във връзка с премахването на Паметника на Съветската армия, Терзиев посочи, че се надява на мястото на монумента да се появи нещо, около което всички сме обединени, нещо което е свързано с идеалите ни като народ, като нация, и не е постоянен повод за полемика. Имаме нужда от неща, които ни обединяват, които са дългосрочни, каза още Терзиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама