НОВИНИ


Министър Илиев: Служителят, хванат с белязани пари, ще бъде уволнен още утре

2 3746 17.12.2023
Министър Илиев: Служителят, хванат с белязани пари, ще бъде уволнен още утре
Министър Димитър Илиев

"Служителят, който е хванат с парите, ще бъде уволнен още утре. Той ще бъде отстранен. Този човек повече няма да се върне в министерството”. Това каза министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, след като в петък експерт от mинистерството беше задържан с белязани пари.


Сега трябва да изчистим името на спорта и ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Въвеждаме драконовски мерки за контрол. Още следващата седмица ще разпишем нови правила в договорите за финансиране. За пълна прозрачност и отчетност как се разходват публичните средства, коментира министър Илиев в ефира на NOVA. 

 

Висш служител на Министерството на младежта и спорта е задържан с подкуп от 60 000 лв. в белязани банкноти, съобщи прокуратурата на 15 декември. 

 

"Сега можем да променим системата така, че тя да не допуска такъв тип намеса”, посочи още Илиев. 

 

"Това, което аз и моят екип налагаме от първия си ден в министерството, е нулева толерантност към корупцията. Добре е да се знае, че ако някой в миналото си е позволявал да посегне и да се изкушава, тези неща оттук нататък няма да бъдат възможни и всеки ще трябва да си носи отговорността за действията”, предупреди Илиев.

 

"Оттук нататък всеки, който работи в Министерството на спорта, трябва да пази доброто му име и да не се въвлича в такива корупционни скандали, просто защото няма да му се размине”, е позицията му.

 

"Драконовски мерки и промени в Министерството на младежта и спорта след корупционния скандал с експерта във ведомството Иван Иванов. Той ще бъде уволнен дисциплинарно", посочи спортният министър Димитър Илиев по-рано днес в ефира на БНТ.

 

"Оттук нататък ние ще направим промени, естествено, които да сведат до минимум, до нула, възможностите за такъв тип намеса. В крайна сметка Министерството на спорта е ресурсно министерство, и там, където има пари, винаги може да се намери някой, който да се изкуши и да посегне", коментира Илиев.

 

Иван Иванов - баща и син - са обвинени за искане и получаване на подкуп в съучастие, като Иван Иванов-старши е помагач на сина си. Иванов-младши е главен експерт в спортното ведомство, а баща му - старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, пише БНТ.

 

От прокуратурата се очакват подробности за случая утре. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама