НОВИНИ


Борис Бонев: Ще предложим Грети Стефанова от ДБ да оглави СОС, има опасност да загубим 50 млн.

3 3990 18.12.2023
Борис Бонев: Ще предложим Грети Стефанова от ДБ да оглави СОС, има опасност да загубим 50 млн.
Борис Бонев

Борис Бонев обяви, че днес от ПП-ДБ и СС ще предложат кандидатурата на Грети Стефанова от ДБ да оглави СОС. Бонев даде за пример избора на Вежди Рашидов преди време за председател на Народното събрание, като го определи за едно добро решение.


Бонев е на мнение, че ПП-ДБ искат да управляват с ГЕРБ в София, но „са добре известени от „Спаси София“, че те няма да участват“.

 

„Седнахме и говорихме с БСП, имаше разбирателство, говорихме, че няма да засягаме темата за ПСА и разговорите спряха с демонтажа на паметника“, заяви още Бонев по bTV.

 

„Спаси София в съвместно управление с ГЕРБ няма да участва, ще бъдем в опозиция. Предстои да видим днес дали ще има развитие при избора на председател на Общинския съвет. Ако за пети път не изберем такъв ще е знак, че този Общински съвет не може да функционира“, заяви Бонев.

 

Борис Бонев призова партиите в СОС да подкрепят Стефанова, за да отпушат работата на градския парламент.

 

"Има опасност да изпуснем 50 милиона и пари по кандидатстване от проекти за още 200 млн. лв. Не бих искал да допуснем следизборната депресия на ГЕРБ да доведе до изпускане на средствата за столицата", разкри Бонев.


Борис Бонев обяви, че падналите клони при първия снеговалеж преди месец, може да бъдат почистени след още месец и половина. По думите му причината е, че няма достатъчно камиони, но пък се похвали, че са наложени достатъчно глоби.


Нормална практика е да се разчленяват паметници, това заяви председателят на „Спаси София“ Борис Бонев по повод демонтажа на Паметника на Съветската армия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама