ПОЛИТИКА


Схватка в парламента: Заради "Възраждане" депутатите ще се изказват от място

9 7035 18.12.2023
Схватка в парламента: Заради
В парламента

С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното заседание на парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изказват от място, залата гласува "за".


"Възраждане" ще продължат с протестните си действия пред парламентарната трибуна и няма да допуснат провеждане на пленарно заседание, докато не бъде отменено демонтирането на Паметника на Съветската армия и управляващите не се съобразяват с техните законодателни предложения.

 

Напрежение в парламента, стигна се до скандал, размяна на обиди и сериозно сдърпване между депутати от ДПС и "Възраждане", което прерастна в размяна на удари.

 

Дотук се стигна, след като в знак на протест част от опозицията в лицето на депутатите от "Възраждане" окупира трибуната и се опита да блокира работата на Народното събрание, което днес провежда извънредно заседание. Все пак се събра кворум и заседанието бе открито от председателя на НС Росен Желязков. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение - депутатите да говорят от място с микрофон заради блокираната трибуна. Предложението беше прието с мнозинство. Депутатите от "Възраждане" се опитаха да изключат звука от колоните в пленарната зала, докато председателят на енергийната комисия Делян Добрев представя от място доклада за промени в Закона за прилагане на ограничителните мерки спрямо Русия. Стигна се до спречкване между отделни народни представители от "Възраждане" и Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС.

 

Това доведе и до по-сериозен сблъсък между групите на ДПС и на "Възраждане", които се струпаха на едно място, започнаха сблъсъци, бутане и размяна на обиди.

 

Петър Петров от "Възраждане" поиска пленарното заседание да бъде прекратено, но това не беше прието и в момента депутатите продължават да заседават, на фона на блокираната трибуна и създалото се напрежение.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама