НОВИНИ


РЗС пак припкат при Трактора

17 4486 10.11.2010
РЗС пак припкат при Трактора

Хората на Яне Янев пак ще търсят ценни съвети от сочения за глава на престъпната група "Октопод" Алексей Петров. Този път доцентът, който е под домашен арест, ще съветва депутатите от РЗС по въпросите за националната сигурност и банковата система.



За предстоящата среща медиите бяха информирани със специално съобщение. В него от РЗС информират, че партията отказва да участва в разглеждането и приемането на бюджетите на НОИ, НЗОК и на републиканския бюджет за 2011, защото счита, че те ще доведат до цялостна парализа на икономиката, ще взривят социалния мир и ще предизвикат колапс в здравеопазването и образованието на страната ни.

Народните представители ще заменят пленарната зала с дома на Алексей Петров – Трактора. Там около 16 часа се очаква да започне вътрешнопартиен дебат, на който съвместно заседание с експерти ще се търси изход от тежката социално-икономическа и задаващата се политическа криза в страната. Дебатът ще продължи и утре.
От РЗС не счетоха за нужно да информират медиите кои експерти ще участват в заседанието им, в съобщението бе посочено само името на Трактора.

Заседанието ще бъде закрито. Утре обаче от РЗС обещаха да излязат с писмено становище, за конкретни политически действия спрямо провала на управляващата партия ГЕРБ и с насоки за алтернативна програма за управлението на държавата.

Frognews.bg припомня, че лидерите на РЗС Яне Янев и Атанас Семов бяха сред първите гости на Трактора, след като съдът го пусна под домашен арест. Бившата барета още тогава сподели, че е фен на консерваторите и вероятно затова е приел да сподели опита си с хората на Янев за националната сигурност и банковата система.

Според близки до Трактора срещата днес не била случайна. Тя съвпада с ддните на подготовката и учредяването на новия политически проект на президента Георги Първанов „АБВ”. Преди седмица бизнесменът Пламен Николов намери връзка между Янев и държавния глава, като ги обвини, че се опитват да спасят Трактора чрез политически лостове.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама