НОВИНИ


Къде е Навални?

8 3590 18.12.2023
Къде е Навални?

Съдилищата спряха разглеждането на исковете на осъдения Алексей Навални, докато не бъде "установено местонахождението“ на политика. Това съобщи прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш, включена в регистъра на чуждестранните агенти. 


Сътрудниците на Навални бият тревога - Навални е в неизвестност вече 13-и ден. В петък Руската затворническа служба съобщи, че Навални е в процес на преместване в нов затвор в друга част на страната.

 

Днес трябвше да се проведат две съдебни изслушвания на руския опозиционер. Те обаче бяха отложени за януари. Каналът “Екипът на Навални“ посочи в Telegram, че съдията е трябвало “да осигури явяването на ищеца“, а не да спира процеса.

 

Навални продължава да излежава своята присъда по скалъпени според него обвинения от страна на Кремъл в колония с най-тежкия затворнически режим. 


Мариана Кацарова, специалният докладчик на ООН за правата на човека в Русия заяви, че е сериозно загрижена за здравето на Навални и изрази съмнение, че руските власти ще разкрият къде е Алексей Навални. Според нея Навални е бил упорито малтретиран в ареста от януари 2021 г. и е бил лишен от достъп до адекватни медицински грижи, което е увредило здравето му и е изложило живота му на риск.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама