НОВИНИ


Петков: Успяхме, въпреки цирковете на “Възраждане”

4 4041 18.12.2023
Петков: Успяхме, въпреки цирковете на “Възраждане”

Не бе ше нормално това, което се случи. Радвам се, че успяхме, въпреки намеренията на “Възраждане” да правят циркова, да приемем двата най-важни бюджета и сега да гласуваме третия. Всичко го направихме по правилник. Имаше безобразия - да чупиш аларми, да дърпаш кабели показва липса на възпитание. Но се гордея, че преодоляхме това.


Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Кирил Петков от ПП-ДБ. 

 

“Видя се, че с трошене не могат да се спрат основните задачи на парламента. Решихме, че ще продължим. Имаме добър ритъм на работа и се надявам, че голяма част от бюджета, ще бъде гласувана днес”, обясни още Петков. 

 

“Възраждане” и ИТН блокираха трибуната на парламента по-рано днес и се наложи депутатите да правят изказвания от място. От БСП не присъстваха в зала. Въпреки това ударно бяха приети важни закони - за премахване на таксата за вноса на руски петрол, за графика около изграждането на 7 и 8 блок от АЕЦ “Козлодуй”. Приети бяха и бюджетите на НЗОК и ДОО. В момента в пленарна зала се гледа закона за бюджета. 

 

Утре ще е ключов ден - ще се обсъждат на второ четене промените в конституцията не се изключва да има нова порция ескалации. Кирил Петков заяви, че партията му отново ще влезе в зала и ще гласува. 

 

“Всеки има право как да се държи. Да се дърпат кабели от стените и да се изключват микрофони ми се струва доста безумен избор”, посочи Петков.

Уговорката да има двоен контрол за онколекарствата, който да бъде разпределен между МЗ и касата, не бе подкрепено в зала. 

 

На въпрос защо това е останало само на ниво разговори, Петков заяви така: 

 

“Гласувахме така, както вярвахме. Много от нещата, които искахме да се случат, се случиха. Да, има непрекъснато разговори по тази тема. Хубаво е, че основните приоритети, се случиха”. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама