НОВИНИ


Борис Бонев: Изнасилват СОС. Има активен саботаж

8 3712 19.12.2023
Борис Бонев: Изнасилват СОС. Има активен саботаж

Не сме свидетели на един нормален политически процес, а на едно изнасилване на институцията Столичен общински съвет и активен саботаж на работата на Столична община. Очаквам намеса на лидерите на големите партии, но няма да целунем ръката на Бойко Борисов.


Това заяви пред Българската национална телевизия общинският съветник Борис Бонев. 

 

Вчера за пети пореден път Столичният общински съвет не успя да излъчи председател. Кандидатурата на Бонев бе оттеглена и на негово място бе предложена Грети Стефанова, която обаче не събра достатъчно гласове. Вчера се проведоха две гласувания като на балотаж бяха Стефанова и кандидатът на ИТН - Пламен Данаилов.

 

Столичния общински съвет ще се проведе на 11 януари от 10 ч.

 

"До този момент нашата група ПП-ДБ ("Спаси София") два пъти издигнаха моята кандидатура за председател на СОС. На третото заседание на Общинския съвет не издигнахме кандидат, за да дадем възможност на останалите 38 общински съветници те да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и го отложихме. Вчера на петото заседание в името на компромиса предложихме най-възрастния общински съветник Грети Стефанова за временен председател до приемането на бюджета. На всичко това имаше нагли изказвания на мои колеги, които казваха – вие нищо не предлагате", коментира Бонев.

 

Според Бонев в СОС се интересуват единствено от “партийни игрички и желание ПП-ДБ-Спаси София да бъдат саботирани на вдсяка цена. 

 

“Също така желанието на ГЕРБ да се покаже, че само те могат да управляват. Това е наративът, който се опитват да наложат”, допълни Бонев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама