НОВИНИ


Началникът на отбраната на Белгия: Съществува непосредствена опасност от война с Русия

5 31902 19.12.2023
Началникът на отбраната на Белгия: Съществува непосредствена опасност от война с Русия
Началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман X

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, алармира началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.


По думите му Европа спешно трябва да се подготви и да демонстрира ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, посочва адмиралът. Той подчертава, че руският държавен глава Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, добавя Хофман.

 

Според него може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, смята Хофман.

 

Адмиралът апелира страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама