НОВИНИ


СЕМ изслушва шефа на БНР заради Волгин и Митрофанова. Излъчва срещата на живо

3 4102 19.12.2023
СЕМ изслушва шефа на БНР заради Волгин и Митрофанова. Излъчва срещата на живо

Съветът за електронни медии изслушва генералният директор на Българското национално радио Милен Митев заради интервюто на Петър Волгин с руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, което предизвика огромен скандал в обществената медия. Интервюто не бе излъчено по препоръка на програмния съвет на БНР. 


"Ясен е проблемът през последните дни, че има доста обществено напрежение, възбудено от казуса. Има неотговорени въпроси и е добре, че чрез тази наша среща всеки, който се интересува, би могъл да получи отговор на тези въпроси, ако ние съумеем да зададем верните питания", заяви Пролет Велкова от медийния регулатор. 

 

Интервюто с посланик Митрофанова за предаването “Политически НЕкоректно” накара украинското посолство да реагира и да осъди остро Волгин и общественото радио. Последва реакция и от Делян Пеевски, което възпали и публичен дебат. Часове след реакцията му програмният съвет на БНР беше свикан и се взе решение интервюто да не бъде излъчено. Заговори се за политическа намеса в обществената медия. БНР обаче се аргументира, че интервюто не съответства на журналистическите стандарти. 

 

Идеята за интервюто е представена няколко дни преди скандала да избухне. Редакторите на “Хоризонт” са го одобрили на следващия ден, а интервюто е взето в петък миналата седмица и е било одобрено повторно от ръководството на програма “Хоризонт”. 

 

Изслушването на генералния директор може да се следи на страницата на СЕМ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама