НОВИНИ


Вижте кой е новият зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община

7 3706 19.12.2023
Вижте кой е новият зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община
Никола Лютов Столична община

Никола Лютов е назначен за зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община. Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси.


Лютов е дипломиран бакалавър по право в Лондон, специализира Международно бизнес право в Атина и завършва магистратура по Финансово право в Чикаго с фокус върху корпоративна и банкова несъстоятелност и преструктуриране.

 

Придобива правен опит в световни лидери в индустрията като KPMG, Deloitte и CMS Cameron McKenna. Работи като консултант на частна практика в сферата на финансовото право, несъстоятелността, преструктуриранията и управлението на инвестиционни активи.

 

“Направление “Правен и административен контрол” заема ключово място в процеса по изграждането на доверие към общината. Визията ни за развитие на правната и административната дейност има силен антикорупционен фокус. Планираме да създадем ново звено, което да има една единствена цел - антикорупция.

 

Юридическите структури на Столичната община, със своя голям екип и досег до множество сфери на правото, имат и огромен потенциал да се превърнат в място за обучаване и развитие на правен талант и това ще бъде още един важен фокус на нашето управление. Желанието ни е да привличаме млади, енергични и компетентни юристи, които обичат това, което правят и искат да се развиват кариерно”, отбеляза Лютов, цитиран от БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама