НОВИНИ


Вили Лилков: Препирнята в СОС е заради неизживяна предизборна кампания

7 3811 20.12.2023
Вили Лилков: Препирнята в СОС е заради неизживяна предизборна кампания

Основното, което възбужда цялата тази препирня в Столичния общински съвет, е неизживяната предизборна кампания, в която явно политическите формации все още живеят. 


Това заяви пред NovaNews проф. Вили Лилков, общински съветник от “Синя София”.

 

В понеделник Столичният общински съвет отново не успя да излъчи свой председател. Грети Стефанова, която бе предложена за временен председател на мястото на Борис Бонев, чиято кандидатура бе оттеглена, не успя да събере достатъчно гласове. Ново заседание на СОС се очаква в началото на следващата година. 

 

Лилков посочи, че по време на кампанията се произнесоха много лоши неща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и това все още не може да се преодолее и забрави. По думите му напрежението между двете формации е доста голямо и има непреодолими различия. 

 

“ГЕРБ не желаят да участват в никакви разговори. Досега имаше 4-5 покани, на които те не се отзоваха”, посочи още Лилков.

 

Общинският съветник посочи още, че вероятно в рамките на тази година няма да се стигне до приемане на план-сметката за чистотата, което означава, че през 2024 година ще трябва да се работи с портфейла от 2023 година, т.е. с много по-ограничени средства. Той е убеден, че блокажът в СОС ще доведе до чисто битови проблеми за жителите на София.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама