НОВИНИ


ФрогНюз ви пожелава светли празници!

8 5804 24.12.2023
ФрогНюз ви пожелава светли празници!

ФрогНюз Ви пожелава светли и споделени празници. Благодарим на всички наши читатели за доверието през тази една година, което ще продължаваме да печелим всеки ден.


Проф. д-р Ана Кочева, езиковед,БАН: С голямо удоволствие приех поканата да поздравя читателите и екипа на Фрогнюз по случай светлите Рождественски празници. Не само защото имаме дълга обща история (в конкретния случай това клише работи), но и защото винаги съм смятала, че аудиторията и авторите на сайта са особено, почти затворено общество – четящо, мислещо, анализиращо, помнещо. Малцина останаха истински паметливите, а паметта, именно паметта, не паметниците, е трупане и предаване на знание. Фрогнюз го прави ежедневно и интелигентно, затова в многотията от всевъзможни канали се откроява така изразително.


А аз отправям към вас, читателите, две простички пожелания – здраве и бавност! Закъде без здраве?! А бавност (има такава дума) желая на всички, които имат потребност и желание да я „карат полека“! По-леко на темпото, по-бавно на житейската вихрушка, която неумолимо ни върти и все по-бързо ни изсипва на прага на поредната Коледа! Нека са дълги годините ни, а от небесния капак, който ще се вдигне в коледната нощ, да се сипят мир и доброта:


Коледна нощ (Яна Язова)
Свещена, тиха нощ – дълбоко в бяло
потънали са къщи, дървеса.
И само гарванът – таз птица смела,
чернее се под звездни небеса.
Ни дъх, ни лъх, звездиците не мигат.
Ах, иде вече оня светъл час,
кога небесният капак се вдига
и слиза Дядо Коледа при нас.

 

"Пожелавам на "Фрогнюз" да продължат да търсят истината, да бъдат както досега критични и независими. Качествената българска журналистика е важна част от битката за справедливост. Бъдете здрави, смели и настоятелни!" - Мартин Димитров, народен представител.

 

“Пожелавам на ФрогНюз да е все така актуален, все така непримирим, все така точен в оценките си и винаги да търси истината, даже когато тя е неприятна. На читателите пожелавам да са живи и здрави, да се увеличават. Весели празници и най-вече здраве!” - Методи Андреев.

 

"Пожелавам на ФрогНюз все същата смелост, обективност и креативност в отразяването на новините и онази по-скрита част от тях, която не присъства в много други медии. На читателите пожелавам да се информират максимално добре по фактите и да правят анализ на тях, за да си съставят собствено мнение за нещата, които се случват. Пожелавам им да бъдат здрави, щастливи, интелигентни и информирани" - адв. Велислав Величков.

 

“Чета ви по няколко пъти на ден, защото знам, че осъвременявате постоянно всички теми - и най-горещите в заглавията, и второстепенните, които са част от ежедневието ни и са много важни. Успявате да стигнете до източници на позиции и информация, до които не всеки успява. Това е много ценно, защото дава пълнота на картината. Последователни сте в тезите си, няма конюнктурен прескок. Това е много важно. Винаги съм се притеснявала от загубата на обществена памет. Вие не допускате тя да се губи. Пазете я, пазете автентичността, верността към информацията, фактите и принципите. Знам, че не съм единствена в постоянството си като Ваш читател. Пожелавам им да се умножават, желая им да ползват информацията, която така обилно предоставяте, и да я разказват” - Елена Поптодорова.

 

"Повече политическа култура в демократични условия - това е моето пожелание. Политиците у нас нямат тази култура, не са се научили да комуникират с хората, не са научили какво представляват демократичните основи на една държава, възприемат собствените си избиратели като длъжници. Избирателите не може да са длъжници на политиците. Дълг е на политиците да следват интереса на избирателите. На върха на демократичната пирамида е избирателят, не политикът. Политикът трябва да се съобразява дори с най-крайното мнение, стига то да не вреди на друг човек или група хора. Според принципите на демокрацията дори и най-необичайното желание на избирателите трябва да бъде чуто. Трябва да се промени това ориенталско - в много случаи авторитарно, възприемане принципите на политиката" - Георги Киряков.

 

"Желая на читателите на Фрогнюз здраве, оптимизъм и увереност, че доброто предстои. Има много основания за оптимизъм, но най-голямото е личното и колективно желание да преуспяваме. Промяната е в нас и тя се случва" - Илиян Василев

 

"Пожелавам ви от все сърце Новата година дори да не ви донесе нищо, да не отнема нищо и никой от вас. Понякога може да се сблъскваме с много проблеми, но това, че не се отказваме означава, че темите са важни за нас, че имаме какво да кажем. Желая ви здраве и да имате свободата да говорите за всичко, което ви вълнува" - Валери Йорданов

 

"На читателите на FROGNEWS.BG, към които се числя, пожелавам стабилното здраве да бъде основа на техните честни победи, на тяхната обич и щастието им.

Нека при срещи с представители на други народи проявяват уважение към тях, като с достойното си поведение на знаещи доказват, че не само са равностойни по способности на най-силните в света, но са и щедри хора, готови да помогнат на слабите, изпадналите в мъчителна нужда.

 

Нека в държанието ни няма и следа от раболепие. Нека всички ние трупаме знания, нека създаваме високи умения у себе си, за па попречим на наглостта да изтласка знанието и да заеме неговото място.

 

Нека в семействата се раждат и порастват здрави, умни, свестни и красиви деца. Нека медицинските изследвания, които някой очаква, са добри. Нека доживеем нова година без война и плач на майки по убитите им синове.

 

Нека трудът ни, където и да сме по света, завършва със запомнящи се постижения, така че съществителното „българин“ да бъде синоним на висок интелект, създаден висококачествен продукт и високо достойнство.

 

Весели Коледни и Новогодишни празници!" Здравка Евтимова

 

"Пожелание /искайте и ще ви се даде/ Не мога да ви пожелая нищо повече от това, което пожелавам на себе си. А ето какво е то… Пожелавам си да се разделя най-накрая със суетата и високомерието си, но също така с нетърпението си, със съжалението за изгубеното, за това, което си е отишло не по моя воля. Защото всичко, което си е отишло, е освободило място, на което ще дойде нещо ново. И защото всяка загуба ме е направила по-свободен. Пожелавам си да не спирам да разчитам на себе си в необходимостта си да бъда свързан с другите и света, да не се подавам на малодушие, да не се изкушавам да очаквам, че щастието само ще ме намери, а аз просто трябва да бъда търпелив и да чакам. Да продължавам да вярвам, че щастието извира от дълбините на душата ми и няма да дойде при мен отвън, а ще дойде отвътре, затова не трябва да гледам само навън, но и навътре, продължавайки да строя пътища към другите в света навън, но и да не спирам да дълбая тунели навътре към себе си… че и отвъд! Пожелавам си да се освободя от илюзията си за знание, от заблудата, че мистериите на света могат да бъдат разгадани. Пожелавам си да укрепя вярата си в чудесата. Пожелавам си да продължа да бъда все така (и все повече) свободен от очаквания за бъдещето. Е, поне да се огранича с очаквания за лятото – за дълги, топли дни, море и срещи с приятели. И да вярвам, че има време за всичко. Това е всъщност нещото, което искам да пожелая и на вас – да вярвате, че има време за всичко! И да пожелаете тази вяра за себе си!" д-р Владимир Сотиров

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама