НОВИНИ


Кирил Петков: 33 години общественият договор не носеше чувство за справедливост. Днес той се смени

2 3824 20.12.2023
Кирил Петков: 33 години общественият договор не носеше чувство за справедливост. Днес той се смени
Кирил Петков БГНЕС

"Аз съм много щастлив от това, че след 33 години общественият договор се смени. Когато едни и същи правила се прилагат за 33 години и крайният резултат е липса на чувство за справедливост, липса на чувство на законност, днес можем да кажем, че тези правила се смениха". Това коментира пред журналисти Кирил Петков  ("Продължаваме Промяната - Демократична България") по повод приемането на промените в Конституцията на трето четене. 


"Tова ни дава надежда, че сега със следващите стъпки, които няма да са лесни, ще стигнем дотам, където всички ние бленуваме като българи да сме - една справедлива европейска държава", заяви Петков.

 

Той коментира, че следващата стъпка са регулаторите и органите, чиито правила за попълване бяха изменени с промените в Конституцията.

 

Петков бе категоричен, че те трябва да се попълнят с качествени кадри. "Рамката е сложена по правилния начин, сега ако има хора с голям професионализъм, които да заемат тези позиции, аз вярвам, че промяната ще е необратима", добави Петков.  

 

По-рано днес на трето четене в пленарна зала влязоха и бяха приети промените в Конституцията. Те бяха разгледани и приети вчера от депутатите на второ четене. От ИТН и “Възраждане” заявиха, че няма да участват в дебата. Единствено БСП останаха в зала, но се обявиха категорично против всички изменения. Гласуването днес бе поименно със ставане от място. Бойко Рашков се изказа особено остро по отношение на промените. Тази сутрин той гласува с "въздържал се". В крайна сметка промените бяха приети окончателно със 165 гласа “за”, 71 “против”.

 

Христо Иванов от ПП=ДБ пък коментира, че с промените идва "истинското начало на съдебната реформа".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама