НОВИНИ


С цел замяна на заложници: Израел в готовност за едноседмична пауза във войната в Газа

1 3270 20.12.2023
С цел замяна на заложници: Израел в готовност за едноседмична пауза във войната в Газа
личен архив

Израел е готов за едноседмична пауза във войната в Газа, за да бъдат освободени още заложници. Това съобщи новинарският портал "Аксиос", като се позова на двама високопоставени израелски служители.


Най-високопоставеният шеф на Хамас - Исмаил Хания, е пристигнал днес в Кайро за преговори за войната в Ивицата Газа, съобщи АП. 

 

Посещението на Исмаил Хания се осъществява ден след като Хамас изстреля ракети, които задействаха сирените за тревога в Централен Израел. 

 

Египет, заедно с Катар - където се предполага, че е базиран Хания, допринесе за сключването на едноседмичното примирие през ноември, при което Хамас освободи повече от 100 заложници в замяна на освобождаването от Израел на 240 палестински затворници, припомня БТА. 

 

Израел информира Катар, че ще е готов за поне едноседмично примирие в битките в Газа в замяна на освобождаването на около 40 заложници, държани от Хамас, съобщи късно снощи Jerusalem post. На среща във Варшава с шефа на Мосад Дейвид Барнеа и шефа на ЦРУ Бил Бърнс, катарският премиер Мохамед бин Абдулрахман е заявил, че условието на Хамас за подновяване на преговорите е прекратяване на войната.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама