НОВИНИ


Назначиха трети зам.-министър на финансите

0 3827 20.12.2023
Назначиха трети зам.-министър на финансите
Ивайло Яйджиев

Със заповед на премиера акад. Николай Денков Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите по европейски и международни въпроси. Яйджиев е заемал същата длъжност през 2022 г. по време на правителството на Кирил Петков.


Ивайло Яйджиев е доктор по икономика и публични политики от Оксфордския университет, Великобритания, където изследва ролята на Европейската комисия и Международния валутен фонд при кризата в еврозоната (2008-2012 г.).

 

Притежава магистърска степен по дипломация и международни отношения от същия университет и бакалавърска степен от Университета в Бат, Великобритания.

 

Автор на публикации в академични и обществени медии по теми свързани с ЕС и финансова политика.

 

През 2022 г. е заместник-министър на финансите на Република България по европейски и международни въпроси. В периода 2019 – 2020 г. е част от екипа по стратегия и комуникация на главния преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние. В периода 2018 г. до 2023 г. е част от различни работни групи към Генералния секретариат на Европейската комисия. Бил е съветник на министъра на външните работи във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС (2017 г.), както и на служебния министър на отбраната (2014 г.).

 

При изпълнение на своите функции Ивайло Яйджиев ще осъществява оперативно ръководство и координация на дейността на следните дирекции в Министерството на финансите:

 

- Европейски въпроси и политики;

- Международни финансови институции;

- Национален фонд;

- Централно координационно звено;

- Регулация на финансовите пазари.

 

Останалите заместник-министри на финансите са Георги Клисурски и Милена Райкова.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама