НОВИНИ


Ал. Симидчиев, ПП-ДБ: Поставихме основите на една нова съдебна система, която да функционира по-справедливо

2 3818 20.12.2023
Ал. Симидчиев, ПП-ДБ: Поставихме основите на една нова съдебна система, която да функционира по-справедливо
Народният представител от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Александър Симидчиев Стопкадър: Нова телевизия

"Това, което направихме днес, е да поставим основите на една по-нова съдебна система, която да функционира много по-справедливо. Надяваме се тя да пребъде и да бъде надграждана и със законодателните инициативи, които са предвидени в нея."


Това заяви народният представител от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия.

 

"Промените в Конституцията са исторически за всички, които живеем в България. Последният основен закон, приет от 7-ото Велико народно събрание, беше с много голям отпечатък от предишната тоталитарна държава – с твърде много небалансирани правомощия в съдебната система", посочи депутатът.

 

По отношение на думите на държавния глава Румен Радев, който нарече измененията в Конституцията „експеримент, за който българите ще плащат тежка цена”, Симидчиев коментира следното:

 

„Това е негова позиция. Аз лично гласувах убедено „за” тази конституция, защото смятам, че тя е прогресивна и ще позволи нашето общество да функционира много по-пълноценно”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама