НОВИНИ


Евродепутат подкара ТИР, настоява да сме в Шенген

1 4626 21.12.2023
Евродепутат подкара ТИР, настоява да сме в Шенген
Andrey Novakov/Facebook

Български евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион в знак на протест срещу евентуалния отказ България да бъде присъединена в Шенген. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство.  


"Наредих се на опашката с ТИР-ове на Калотина. После Батровци. После Видин. Няма да се откажа, докато шофьорите не получат нормални условия на труд и този позор с чакането с дни не спре", пише Новаков във Facebook. От кадър, публикуван от него, става ясно, че той сам кара камионът, с който пътува в знак на протест.

 

"В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта "Батровци". Това, което виждаме тук, е отвъд въображението. Опашката е поне 2 дни. Така изглежда Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е крайно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблемни граници. Критиките, които се отправят към България по отношение на пазенето на границите, са смехотворни", посочи той в ефира на NOVA.

 

"Шофьорите спят на ротационен принцип, за да пазят камионите от мигранти", каза още Новаков. Според него страната ни отдавна е готова да влезе в Шенген.

 

"Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблема. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран”, уточни той, говорейки за ветото на Австрия.

 

По думите му това, че Нидерландия е казала "да" на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има шанс да влезе в шенгенското пространство до края на годината.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама