НОВИНИ


Социалният министър: 120 млн. лв. се инвестират повече за помощи

1 3475 21.12.2023
Социалният министър: 120 млн. лв. се инвестират повече за помощи
Социалният министър Иванка Шалапатова Стопкадър: NOVA NEWS

"Само с подпомагане не може да се изкорени бедността. 120 млн. лв. се инвестират повече за помощи." Това заяви в ефира на NOVA NEWS социалният министър Иванка Шалапатова.


Тя коментира оставката на зам.-министъра на труда и социалната политика. По думите й не била информирана в детайли за аргументите за напускането на Десислава Стоянова, те са подадени в писмен вид до премиера.

 

„Темпото на нашия екип беше по-високо от това, на което тя е свикнала. Част от политиките, които провеждаме са нови за нея. Моята цел е да работя с хора, които могат да следват високо темпо и да имат реални резултати“, посочи министърът.

 

„Аз съм министър с висока експертиза, с академична титла“, отбеляза Шалапатова. Тя увери, че никога не е заявяла фалшиви обещания.

 

Ръководителят на социалното ведомство съобщи, че то започва политика на социални инвестиции. Тя поясни, че основната цел е била да има таргетиране при социалното подпомагане.

 

Шалапатова бе категорична, че политиката за хората с увреждания е най-амбициозната политика за реформа на министерството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама