НОВИНИ


Аламанов: Това е всичко, което трябва да се знае за трансформацията на Радев

7 10155 21.12.2023
Аламанов: Това е всичко, което трябва да се знае за трансформацията на Радев
Любомир Аламанов

"Може би някой ден ще разберем какво стана в началото на 2022 г. и как му обърнаха позициите", пише комуникационният експерт.


Любомир Аламанов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Президентът Радев, 2019 г.:


"Трябва да открием дебат за конституционни и законови промени, които да дават възможност на българи по рождение, придобили двойно гражданство в държави от Европейския съюз, а защо не и в развити демокрации като САЩ, Канада, Швейцария, да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент, както е в болшинството развити държави".
Президентът Радев, 2023 г.:


"Зад тези промени в конституцията прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие. С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не е проблем".


Това е горе-долу всичко, което трябва да се знае за трансформацията на Радев.


Може би някой ден ще разберем какво стана в началото на 2022 г. и как му обърнаха позициите.

 


 

Коментарът идва в контекста на реакцията на държавния глава Румен Радев, след като вчера депутатите финално одобриха промените в Конституцията. Радев се обяви срещу гласуваната от Народното събрание конституционна поправка българи с двойно гражданство да имат право да бъдат народни представители и министри. Гледайки в архивите обаче, виждаме, че президентът е заявявал различна от вчерашната си позиция в миналото.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама