НОВИНИ


Филип Киркоров остава без дрехи заради подкрепата си към Путин

7 4180 21.12.2023
Филип Киркоров остава без дрехи заради подкрепата си към Путин

Известна по цял свят модна марка отказа да облича певецът Филип Киркоров заради подкрепата му спрямо руския президент Владимир Путин и войната на Русия в Украйна, съобщи сайтът “Наблюдател”. 


Според медията от модната къща “Баленсиага” се е свързали със стилиста на Киркоров и са съобщили, че повече няма да му предоставят свои артикули. 

Музикантът съобщи за това сам в интервю, излъчено в YouTube. 

 

"Всички знаят, че съм любител на модата. "Долче и Габана", "Луи Витон", "Балмейн" - всички винаги ме чакат с отворени обятия. Аз съм от типа клиенти, които наистина се интересуват от това, което носят и как излизат на сцената. Тази сутрин вече се преоблякох три пъти... По едно време стилистът ми получи обаждане от бутика на "Баленсиага" в Монако: "Не можем повече да продаваме неща на Филип Киркоров, защото той подкрепя режима на президента Путин", казва Киркоров.





Киркоров е вкаран в черния списък на марката по цял свят и не може да купи нищо на свое име. Направил е опит да се сдобие с чанта от бутик в Дубай, но му е било отказано.


.

“Баленсиага” е марка, която има активна политическа и обществена позиция. Модният бранд изрази подкрепата си спрямо Украйна още през 2022 г. по време на седмицата на модата в Париж - едно от големите събития в модния календар. Тогава “Баленсиага” остави тениски с цветовете на украинското знаме на столовете, предназначени за публиката. Творческият директор Демна Гвасалия рецитира стихотворение на украинския писател Александър Олес преди началото и края на модното шоу.

 

Марката освен това е дарявала средства за Световната продоволствена програма на ООН в подкрепа на украинските бежанци.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама