НОВИНИ


Георги Ганев: Бюджетът е реалистичен, тъй като има пренебрежимо малка вероятност да не се изпълни

0 3763 21.12.2023
Георги Ганев: Бюджетът е реалистичен, тъй като има пренебрежимо малка вероятност да не се изпълни
Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев Стопкадър: NOVA NEWS

„Този бюджет е различен от предходните. Той е реалистичен, тъй като съществува пренебрежимо малка вероятност да не се изпълни. Има вероятност и да се преизпълни." Това мнение изрази депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в ефира на NOVA NEWS.


Във връзка с хипотезата, в която се влезе в неизпълнение, народният представител посочи, че тогава ще е необходимо да се „натиснат разходите“. Той отбеляза, че ще трябва да се активират буферите. Ганев уточни, че буферите са капиталовите разходи.

 

Депутатът даде пример за реформа в бюджета. Той коментира, че за вдигането на заплати в отделни ведомства са заложени 375 млн. лв., като се прави анализ на длъжностите и се разпределят парите към хората, чийто заплати изостават.

 

Ганев допълни, че по отношение на инфлацията все още страната е извън критериите. По думите му БНБ прави каквото може, за да спре ръста на кредитите.

 

Народният представител изрази мнение и относно блокирането на работата на Народното събрание от опозицията. Според него председателят на парламента може да блокира картите на депутатите за три дни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама