НОВИНИ


Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни в София

0 3457 21.12.2023
Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни в София
личен архив

Осигуряват храна и чай за бездомни хора в празничните дни в София, съобщиха от Столична община.


Заместник-кметът на Столичната община по направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” - Надежда Бачева, започва инициатива за осигуряване на храна и топли напитки за хората без подслон, които отказват да бъдат настанени в общинските центрове за временно настаняване.

 

“Искаме да се погрижим за хората, които живеят на улицата, но отказват да използват социалните услуги на общината и центровете за временно настаняване. Всеки ден - от 21 до 31 декември, те ще могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм “Света Параскева”, на ул. “Георги С. Раковски”, сподели Надежда Бачева, която ще присъства на старта на инициативата.

 

Храната ще се раздава във времето от 12:00 до 14:00 часа. Социалните работници ще информират и нуждаещите се от дом за възможността да нощуват в центровете на временно настаняване и за социалните услуги, които се предоставят там.

 

Екипите на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и напитки, които да раздават на бездомните хора при обичайните обходи на града, както и да ги информират за пункта в двора на храм “Света Параскева”.

 

Столичната община осигурява социални услуги за хора в затруднено положение, нуждаещи се и останали без дом през цялата година, като в зимния период полага допълнителна грижа. Общината предоставя подслон за бездомни лица и семейства в три Центъра за временно настаняване в София.

 

В тях на нуждаещите се граждани се осигурява подслон, подкрепа от социални работници със съдействие за регистрация в бюрата по труда; съдействие за издаване на документи за самоличност, осъществяване на връзка с близките им, както и свързване с дирекциите "Социално подпомагане" по настоящия им адрес.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефони: 112, както и на Контактен център на Столична община - 0700/ 17-310. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама