НОВИНИ


Проф. Тагарев: Бюджетът за отбрана тази година беше увеличен с над 800 млн. лв.

1 3472 21.12.2023
Проф. Тагарев: Бюджетът за отбрана тази година беше увеличен с над 800 млн. лв.
Военният министър проф. Тодор Тагарев БГНЕС

"Бюджетът за отбрана тази година беше увеличен с над 800 млн. лева, в сравнение с бюджета за миналата година." Това заяви военният министър проф. Тодор Тагарев на традиционна видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти извън страната.


Заедно с началника на отбраната адм. Емил Ефтимов поздравиха участващите в операциите и мисиите на НАТО и ЕС в Босна и Херцеговина, Косово и Ирак по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

 

Министърът изтъкна, че макар бюджетът да е бил приет през август, ведомството е напът да постигне постижение в неговото изпълнение.

 

"Този бюджет се използва както за стартиране на нови проекти, изпълнение на сключени договори за модернизация на въоръжените сили, също така и за повишаване на заплатите, за допълнително материално стимулиране и награди и с повишаване на командировъчните. Тази политика ще продължи и през следващата година", увери проф. Тагарев.

 

Той посочи, че всеки момент се очаква и приемането на бюджета за 2024 г. от Народното събрание. Това ще ни даде възможност да продължим да инвестираме в изграждането на отбранителните способности, в участието в операции и развитие на оперативната съвместимост", отбеляза военният министър. Той каза още, че се обсъжда и участието в нови операции, тъй като, „за съжаление, обстановката по сигурността в света не става по-проста, усложнява се“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама