НОВИНИ


"Кой изяде главата на детето?". Тортата на раздора или днешната драма на БСП

13 4614 21.12.2023

"Кой посмя да изяде главата на детето?". Това попита депутатът от БСП Георги Свиленски от парламентарната трибуна по повод публикувани в социалните мрежи снимки от празненства на ДСБ и ДБ, в които се вижда торта с части от Паметника на Съветската армия, известен още като Монумент на Червената армия.


За "незабавна оставка за всички политици, които са били на мероприятията на ДСБ и „Да, България“ и са яли торти с формата на нарязания Паметник на Съветската армия" зове депутатът от БСП.

 

Не е ясно дали той изпитва подобен плам и по отношение хилядите хора, накълцани на парчета, репресирани, хвърляни в затвора, избивани и репресирани по всевъзможни начини от последвалия Червената армия комунистически репресивен режим в България.

 

А иначе на кадрите се вижда как представители на формациите в "Демократична България" - "Демократи за силна България", "Да, България" и "Зелено движение", както и такива на "Продължаваме промяната" и "Спаси София" се черпят с торта, върху която е изобразен МОЧА. Друга торта пък е декорирана с парчета от монумента.


.

 

Иван Ченчев подкрепи Свиленски, като каза, че българските демократи са отрязали главите на демокрацията. Какво общо с демокрацията има МОЧА, не е ясно. Атанас Зафиров също се включи в хора на БСП, като каза, че днес демократите "режат паметници и торти, а утре ще започнат да режат и истински глави".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама