НОВИНИ


БМФ: Нямаме информация за кокаина на “Верила”

5 4015 21.12.2023
БМФ: Нямаме информация за кокаина на “Верила”

Към настоящия момент “Параходство Български морски флот“ АД не разполага с информация от ирландските власти във връзка със задържания кораб. Известно ни е единствено, че се провежда специализирана полицейска акция по претърсване на кораба във връзка със съмнения за участието му в наркотрафик. 


Това се посочва в официална позиция на страницата на БМФ по повод скандала с кораба “Верила”, който бе спипан от властите в ирландия с 500 кг кокаин на борда. Наркотикът е на стойност поне 20 млн. евро. На борда има екипаж от 17 български граждани и един украинец. 

Фирмата е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

От БМФ посочват, че ако се докаже, че корабът участва в наркотрафик, това ще е “тежко престъпление и същевременно грубо погазване на ценностите, вътрешните правила, политики и процедури на “Параходство Български морски флот“ АД, което е дружество със 131-годишна история и с безупречна репутация в международното търговско корабоплаване”

 

“Ръководството на “Параходство Български морски флот“ АД ще окаже пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина, като се надява по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят съответните наложени наказания”, допълват от компанията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама