НОВИНИ


Областният управител на София ще обжалва спирането на демонтажа на ПСА

4 4147 21.12.2023
Областният управител на София ще обжалва спирането на демонтажа на ПСА
БГНЕС

Областният управител на София е подготвил обжалване на решението на съда. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министър-председателят акад. Николай Денков по повод решението на Административния съд в София-град да бъдат прекратени действията по демонтажа на Паметника на съветската армия.


„Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, те са достатъчно ясни. Нека да върви процедурата и ще видим крайния резултат. Това, което мога да кажа, е, че се оспорва както допустимостта на съответното искане, така и по същество решението на първа инстанция“, подчерта премиерът.

 

Паметникът разделя обществото - с тези думи акад. Денков коментира разпространените снимки от коледни партита на част от парламентарните формации с торта на монумента и разрязаните и демонтирани части от него:

 

"Сега - кой как решил да отпразнува, не е моя работа да коментирам. Не съм го правил, не съм участвал, може да се спори дали е естетическо издържано. Съдържателно това е още една илюстрация, че част от хората просто не го искат този паметник и се радват, че той вече не е там", смята той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама