НОВИНИ


Министър Славов: Дали ще бъда министър след ротацията, е въпрос за след три месеца

2 4162 21.12.2023
Министър Славов: Дали ще бъда министър след ротацията, е въпрос за след три месеца
Атанас Славов

„Ротацията ще е ключов момент. Съставът на кабинета след ротацията ще е функция на споразумение между основните политически сили, които го подкрепят. Важното е приоритетите да са заложени и след ротацията. Дали ще бъда министър след ротацията, е въпрос за след три месеца“, каза правосъдният министър Атанас Славов по БНТ.


Приложението „Помогни ми“ вече е разработено и достъпно за ползващите мобилни услуги. Може да бъде изтеглено и качено на мобилен телефон. Съдържа информация за всички основни институции и организации, които са ангажирани с превенцията на домашното насилие, каза още в интервю за „Още от деня“ министърът на правосъдието.

 

Услугата е денонощна. „Ако подадеш сигнал към организация, която защитава от домашно насилие, тя ще се свърже с полицията, с лекар, ще имаме връзка с адвокатска услуга за правна помощ. Това е комплексен и цялостен подход“, обобщи той.


„Основният фокус на конституционните промени беше върху правосъдието. Промени за това България да затвърди принципите на парламентарното управление“, каза Славов.


„Ключово изменение да сме по-пълноценна парламентарна република, като дадем възможност парламентът да контролира включително и служебни правителства, това ще се отрази добре на парламентарната ни демокрация. Да е ясно, че служебното правителство не може да взема власт, която всъщност принадлежи на редовно правителство. Да е ясно, че парламентът има граници на своите функции. Стремим се към по-добър баланс на властите“, посочи още Славов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама