НОВИНИ


Престъпният картел Кинахан стои зад дрогата на “Верила”?

6 5836 22.12.2023
Престъпният картел Кинахан стои зад дрогата на “Верила”?

Известният картел Кинахан и друга група, известна като "Семейството" вероятно стоят зад скандала с кокаина за милиони, открит от ирландските власти на борда на българския кораб "Верила". 


"Верила" е собственост на "Параходство български морски флот" (БМФ) на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Корабът е трябвало да достави зърно от Канада до Ирландия, но се говори, че е направил интересно отклонение към Бразилия. Според Irish Sun основната теория сочи към корумпиран служител на пристанището, който може би е пренесъл кокаина на борда на "Верила". Потенциална връзка с ирландски престъпни мрежи, действащи от Канада, също се проверява. 


Наркотиците, открити в Ирландия, са били професионално скрити в предпазни жилетки и е трябвало да бъдат изхвърлени зад борда близо до брега, за да може на по-късен етап да бъдат изтеглени от лодка. 

Все още обаче няма никакви потвърждения, че групата Канахан участва в този скандал. Картелът се смята за най-мощния в Ирландия и една от най-големите организирани престъпни групи в целия свят. Твърди се, че има пипала във Великобритания, Испания и Обединените арабски емирства.

 

Кинахан е основана от наркобоса Кристи Кинахан. Кинахан е наричан “елегантният дон”.  Империята му се оценява за 1 млрд. паунда и се занимава с наркотици, оръжия и убийства. Името на Кинахан е известно на спецслужбите по всички континенти.

 

Кинахан е обявена за транснационална престъпна организация от властите в САЩ. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама