НОВИНИ


СО: Терзиев не е нарушил закона

1 4510 22.12.2023
СО: Терзиев не е нарушил закона

Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление. Ще окажем пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата.


Това пише в официална позиция на Столичната община по повод новината, че ОИК-София започва спешна проверка дали Терзиев е извършил нарушение.

 

Припомняме, че Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. Ако се установи, че тези действия не са извършени, правомощията на Терзиев като кмет ще бъдат прекратени. В обратния случай сигналът няма да има основание.

Става дума за дяловото участие на Терзиев във фирма “Мадж.ио” ООД.

 

“Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в Дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик”, посочват от Столичната община.

 

Отговорност на Дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър. 

Справка на ФрогНюз в Търговския регистър показва, че промяна в съдружниците е направена на 20 декември (преди два дни), когато Васил Терзиев е бил заличен. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама