НОВИНИ


ГЕРБ София: Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа

3 4318 22.12.2023
ГЕРБ София: Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа
Георги Георгиев и Антон Хекимян

Няма апокалипсис в София, благодарение на намесата на ГЕРБ на национално ниво. Видяхте, правителството, подкрепяно от ПП и ГЕРБ, реши важни проблеми в София, както предложихме. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.


„На първо място, за недостигащите пари за разплащания за ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото от над 46 млн. лв., има взето решение на МС както предложихме. Целия този блъф с тезата на Терзиев и Бонев, че ако нямат техен председател, ще спре София, се оказа само блъф. Вчера депутатите гласуваха и над 100 млн. лв. за подготвени проекти, по които сме работили последната година, за да бъдат финансирани”, допълни той, пише novini.bg.

 

„Единственото, което остава да бъде решено, е лидерският проблем. Светът не свърши от това, че не избрахме техен председател, конкретно човек, на когото търсим работа”, каза още Георгиев.

 

Той обясни, че това, по което работи общината, ще бъде дофинансирано допълнително от държавата. „Над 40% от БВП се произвежда в София, затова софиянци заслужават подкрепа, не по-малка от тази, която получават другите общини. Над 1 млрд. е общо финансирането.

 

По отношение ВиК проектите – готово, спечелено европейско финансиране по време на нашето управление, което имаше риск да се изгуби. Предложихме две алтернативи, те бяха приложени в крайна сметка.”

 

„Видя се политическата немощ на мнозинството в СОС да избере председател. Това прерасна към спекулации, с които се опитваха да ни убедят, че спешно трябва да изберем временен председател на СОС. Да се търсят временни решения е меко казано подигравателно”, заяви Антон Хекимян.

 

„Тази спекула с парите за канализацията изтече именно в канализацията. Вижда се, че с решенията, които групата на ГЕРБ-СДС дава на Васил Терзиев, е възможно финансовият министър да отдели тези пари. За част от проектите има намерени изпълнители и работата може да започне. Бонев продължава да чертае разделителни линии в ПП-ДБ-СС в СОС. Ако Терзиев вземе този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта – Терзиев и Бонев, ще станат още по-осезаеми и накрая един от тях ще стане излишен”, смята още той.

 

По думите му Борис Бонев протяга ръка към БСП, защото вече нямало какво да защитават и е редно да се включат в управлението на София. „Но дали е питал хората от неговата група, или ПП и ДБ, или кметът е съгласен – ние не знаем.”

 

„Ще участваме в преговори, организирани от Вили Лилков и Карлос Контрера за разрешаване на проблемите в СОС на 28 декември. Оставаме обаче твърда опозиция. От тях очакваме да чуем каква е идеята им за разрешаване на проблемите в СОС”, обяви той.

„Бонев не само подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Каза им да си починат по празниците и да помислят искат ли да продължават да са опозиция или имат капацитета да управляват. Има няколко заявки за червена сватба”, смята Георгиев.

 

„Искаме да знаем кой кара влака и накъде го кара, с кого разговаряме. Бонев се възмущава, че бил премахнат ПСА. Ако Терзиев получава подкрепа от ГЕРБ, очевидно е подкрепа за цяла София. Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа”, допълни още той.


„Ние работим за София и продължаваме да го правим чрез съветите, които даваме на кмета Терзиев и чрез подкрепата ,която получава София в лицето на депутатите в НС, в лицето на Мария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова като част от правителството „Денков-Габриел”. Нещо, което не се случваше, когато правителството на промяната спираше парите за транспорта в София и за канализацията. ГЕРБ са гарант за справедливото разпределение на парите в София”, подчерта Хекимян.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама