НОВИНИ


Владислав Панев: Нулевите цени на електроенергията в България се завръщат

2 4611 22.12.2023
Владислав Панев: Нулевите цени на електроенергията в България се завръщат
Владислав Панев

"Нулевите цени на електроенергията в България се завръщат - и то през зимата, и през нощта. Утре между 1 и 6 сутринта мегаватчас ще струва жълти стотинки. Ниско търсене и свръхпредлагане са причините", пише народният представител.


Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме Промяната - Демократична България", Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

 

Нулевите цени на електроенергията в България се завръщат - и то през зимата, и през нощта. Утре между 1 и 6 сутринта мегаватчас ще струва жълти стотинки. Ниско търсене и свръхпредлагане са причините.

 

В същото време парламента вчера гласува изземване на печалби на производителите на енергия, ако цените са над определени от Министерски съвет нива.



Такова изземване вероятно няма да се случи, защото пазарът се върна в нормални рамки. Обаче решението ще удари инвестиционната активност, включително и за вложения в съхранение на енергия и енергийна ефективност, които са ключови за конкурентоспособността ни.


"Демократична България" се противопоставихме на този удар върху свободната конкуренция, но за съжаление не успяхме да убедим партньорите ни, че предприетата стъпка е погрешна.

 

Ще продължаваме и занапред обаче да отстояваме свободата, защото това е път към просперитета и високите неинфлационни доходи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама