НОВИНИ


Назначаване и освобождаване на генерали в армията

2 4722 22.12.2023
Назначаване и освобождаване на генерали в армията
Генерали

В днешния брой на Държавен вестник са публикувани указите на президента Румен Радев за назначаване и освобождаване на офицери с висше военно звание. Предложенията да държавния глава бяха направени от правителството.


Указ № 230 е за назначаване на адмирал Емил Василев Ефтимов за началник на отбраната, считано от 31 март 2024 г.


Указ № 231 е за освобождаване на генерал-майор Валери Константинов Цолов от длъжността командир на Съвместното командване на силите и от военна служба, считано от 26 декември 2023 г.


Указ № 232 е за освобождаване на генерал-майор Красимир Маринов Кънев от длъжността национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия, и назначаването му за командир на Съвместното командване на силите, считано от 26 декември 2023 г.


Указ № 233 е за освобождаване на бригаден генерал Николай Вичев Караиванов от длъжността заместник-командир на Сухопътните войски и от военна служба, считано от 28 декември 2023 г.


Указ № 234 е за освобождаване на бригаден генерал Пламен Димитров Йорданов от длъжността началник на щаба на Сухопътните войски и назначаването му за заместник-командир на Сухопътните войски, считано от 28 декември 2023 г.


Указ № 235 е за освобождаване на бригаден генерал Петьо Христов Мирчев от длъжността заместник-командир на Военновъздушните сили и от военна служба, считано от 14 февруари 2024 г.


Указ № 236 е за назначаване на полковник Димитър Янков Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 14 февруари 2024 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама