НОВИНИ


14-годишният син на загиналия пилот Валентин Терзиев осъди авиобаза Граф Игнатиево

5 4781 22.12.2023
14-годишният син на загиналия пилот Валентин Терзиев осъди авиобаза Граф Игнатиево
Валентин Терзиев

14-годишният Александър Терзиев спечели дело срещу 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Той е син на загиналия военен пилот подп. Валентин Терзиев, който служеше в същото формирование. Според решението на съда момчето ще получи 34 379 лв.


Средствата са от положения извънреден труд на баща му, за който тийнейджърът предяви преди 2 години иск. Молбата беше базирана на изчислението, че от 2010 г. до смъртта си във военно учение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над нормалната продължителност на служебното му време, за което не е компенсиран с почивка. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лв..

 

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отрича, че е положен извънреден труд, но оспорва размера на иска. В хода на делото са направени нови изчисления каква трябва да е компенсацията и тя е определена в размер на 34 379 лв. За разликата до претендираната сума искът е отхвърлен. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

 

Припомняме, че Валентин Терзиев загина при полет със самолет „МиГ-29“ по време на военните учения „Шабла 2021“. Инцидентът стана в 00.45 часа.

 

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова винаги е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е важно само наказателното производство за трагичната гибел на съпруга й. Близо 2 г. и половина виновен за трагедията все още няма.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама