НОВИНИ


Oсигуряват над 100 млн. лева от държавния бюджет за Столичната община

6 4993 22.12.2023
Oсигуряват над 100 млн. лева от държавния бюджет  за Столичната община
БГНЕС

Над 100 милиона лева за подготвени над 100 проекти на Столичната община ще бъдат осигрени от държавния бюджет за 2024 година. Заслуга за това имат депутатите от ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната", както и кабинетът Денков, обясни общинският съветник Георги Георгиев, бивш председател на Столичния общински съвет:


"Правителството, подкрепяно от ГЕРБ и ПП, реши два много важни проблема на София. На първо място, за недостигащите пари за разплащания за ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото над 46 млн. лева вече има решение на Министерски съвет така, както предложихме.

 

Тезата на г-н Терзиев и г-н Бонев, че ако няма техен председател, ще спре София, очевидно се оказа нищо повече от блъф. Единственото, което остава да бъде решено, е лидерският проблем в Столична община и в Общинския съвет, че светът не свърши с това, че не избрахме техен председател и конкретно един човек, на когото търсим работа, градът може да бъде управляван така, както се полага с разум и отговорно отношение".

 

Политическата криза в Общинския съвет на София се дължи на Борис Бонев, който чертае разделителни линии в групата на ПП, ДБ и "Спаси София", подчерта Антон Хекимян:

 

"И ако скоро кметът Терзиев, позволяваме си отново да му дадем съвет, не вземе решаването на този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта, които са оформени в момента - Терзиев и Бонев, ще станат още по-осезаеми и един от тях накрая ще бъде излишен".

 

Групата на ГЕРБ - СДС ще уважи поканата и ще отиде на преговори с кмета Васил Терзиев на 28 декември.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама