НОВИНИ


Посланикът на Украйна: Благодарни сме на България и на целия български народ за всестранната подкрепа

18 5636 22.12.2023
Посланикът на Украйна: Благодарни сме на България и на целия български народ за всестранната подкрепа
БГНЕС

Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук заяви в Рождественското си послание, че вярата на украинския народ не може да бъде разколебана в полза на победата и приближаването към Европа.


Страната ѝ се връща към традицията на посрещането на Коледа на 25 декември.

 

"От сърце желая на всеки един от вас Весела Коледа и Нова година! Днес Украйна и всички ние продължаваме да живеем в тежки часове на борба за нашата родина, за нейната свобода, за нейното достойнство, за правото да избираме пътя на демокрацията и независимостта.

 

Войната раздели много украинци, унищожи семейства, унищожи и родни земи, където доскоро имаше смях и радост. Бруталната война раздели украинците семейства и приятели, но нищо не можеше да унищожи вярата на украинския народ.

 

Десетки хиляди украинци са днес в приятелска България, обединени и даващи пример за вяра и устойчивост. Ние искрено сме благодарни на България и на целия български народ за всестранната подкрепа към Украйна.

Празнувайте Коледа в синхрон с Европа. Възстановяваме нашите древни традиции, се връщаме към първите корени, Украйна това е Европа!"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама