НОВИНИ


Може да няма кой да пази България от градушки. Служители готвят протести

5 4446 24.12.2023
Може да няма кой да пази България от градушки. Служители готвят протести

Работещите в Изпълнителната агенция "Борба с градушките" и други структури в системата на земеделието подготвят протестни действия за началото на 2024 година, ако не бъдат осигурени средства за ръст на заплатите им, съобщи за Българското национално радио председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ Валентина Васильонова. 


По думите й в приетия окончателно бюджет за догодина не са предвидени средства за увеличение на възнагражденията в сектора. 

 

“Въпреки проведените до момента редица преговори и протести остава недооценен трудът на работещите в Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури", Областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие" и Областните дирекции по земеделие, Изпълнителната агенция "Борба с градушките", както и частично в Изпълнителната агенция по горите”, каза Васильонова. 

 

Тя бе категорична - хората няма да се откажат от натиска и при пренебрегване на техните искания, сезонът няма да започне. От ИА “Борба с градушките” настояват за чиста заплата от 1100 лева за ракетострелец и поне 1400-1500 за висококвалифицирани специалист с висше образование. Надеждите са свързани с предстоящото разпределение по специална методика на близо 300 милиона лева, които управляващите предвидиха за преодоляване на дисбалансите в структури в администрацията.

 

Синдикалистите настояват да участват при изработката й. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама