НОВИНИ


Бури отнеха живота на най-малко деветима души в Австралия

0 4414 27.12.2023
Бури отнеха живота на най-малко деветима души в Австралия
БГНЕС

Бури са отнели живота на най-малко деветима души в Австралия по време на коледните празници, съобщи Ройтерс. Спасителите продължават да издирват изчезнали, а над 90 000 са вече жилищата без ток, предава Франс прес.


Жертвите, сред които и деветгодишно момиче, са изгубили живота си в провинциите Куинсланд, Виктория и Нов Южен Уелс, които от понеделник са засегнати от бури и силни ветрове, предизвикали падане на дървета, внезапни наводнения и градушки.

 

Лодка с единадесет души на борда се преобърна близо до Бризбейн, вследствие на което се загинали трима души, информира полицията. Три жени са открити мъртви в Гимпи. Градът в Куинсланд е локализиран на около 180 километра северно от Бризбейн.

 

"Последните 24 часа бяха трагични заради времето", коментира пред журналисти началничката на полицията в Куинсланд Катарина Каръл.

 

Районът на Куинсланд продължава да е изложен на риск от гръмотевични бури, наводнения, градушки и силен вятър, алармира Австралийската метеорологична служба. Регионалният доставчик на електроенергия "Енерджекс" вчера съобщи, че повече от 120 000 клиенти са били засегнати от прекъсването на електрозахранването.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама