НОВИНИ


МК "БСП за България" няма да участва в срещата, организирана от Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община

2 4391 27.12.2023
МК

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък. В официална позиция общинските съветници от групата на социалистите в СОС заявяват, че тази среща има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.


"През последните четиридесет дни групата на МК "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни, пише в позицията на общинските съветници от групата на социалистите. - На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си. От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации".

 

В позицията си съветниците от групата на МК "БСП за България" отбелязват, че, за съжаление, тези срещи не са дали очаквания резултат. "А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община, пишат те. - Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия. За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София. Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община".

 

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС смятат, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това. "А ние ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората в него", категорични са те в позицията си.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама