НОВИНИ


Явор Божанков: Новогодишна нощ без руменрадеви брутализми

17 6236 27.12.2023
Явор Божанков: Новогодишна нощ без руменрадеви брутализми
Явор Божанков БГНЕС

"Бойкот на новогодишното слово на Румен Радев? Тази инициатива в социалните мрежи има основание. Новогодишната вечер не е „вечерта на сърдития чичка“, на когото е орязана служебната властчица."


Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook народният представител Явор Божанков. Вижте и целия текст:

 

"Това в рамките на шегата.


Сериозно е друго. В президентството са вманиачени властолюбци. По тяхната терминология. Ето защо. Не е новост, че навън говорят едно – тук друго. Пред студентите в САЩ Радев твърди, че трябва да променим конституцията и законите така, че българи, които живеят навън и имат и друго гражданство да станат народни представители, министри и президенти. Същият Радев тук ни каза обратното. Този път го изловиха и стана комично.

 

За да обяснят това „неловко“ положение от президенството измислиха следното. Радев имал предвид само някои, демократични, западни държави (тук трябва да кажем ха-ха-ха). А не всички. И само такива българи, които по рождение имат българско гражданство. А не всеки, който е взел български паспорт. Според военния – има български граждани и по-български граждани. Нашата конституция обаче не прави разлика между българските граждани, които са родени като такива и тези, които са станали такива по-късно. И не допуска дискриминация.

 

Разбирам опита да измият това петно от лицето на Радев, но както се казва „пачавра леке не хваща“. В президентството или са ужасни тъпанари или са ужасно злонамерени. При всички случаи са ужасни.

 

За това се присъединявам към инициативата и ще си спестя вербалното насилие. Не желая да бъда плашен с фалит на държавата, 6 процента дефицит в бюджета, откачане на лева от еврото, включване на България във войната в Украйна, тъмна и студена зима.

 

Новогодишна нощ без руменрадеви брутализми."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама