НОВИНИ


Кабинетът “Денков” се събира на последно за годината заседание. Какво ще решава?

2 4423 28.12.2023
Кабинетът “Денков” се събира на последно за годината заседание. Какво ще решава?

На последно за годината заседание се събират министрите от кабинета “Денков”. Министерският съвет ще обсъжда 33 точки. Сред тях е одобряването на допълнителни разходи по бюджета на здравното министерство, множество доклади, законопроекти за промени в Закона за БНБ и закона за водите, както и прекратяването на концесията на находище “Стоянова тераса”.


Ще се обсъжда решение, с което се утвърждават актуализираните годишни разчети за средствата от Европейския фонд, както и отчуждаване на терени за строителство на нови жп трасета. 

 

Целият дневен ред може да видите тук.

 

За последните шест месеца от управлението на правителството България е в топ 7 по ръст на икономиката в ЕС през третото тримесечие (юли - септември), отчитат от кабинета. През третото тримесечие у нас има ръст на брутния вътрешен продукт от 1,8%, според експресните данни на НСИ. България отчита и рекорден ръст на преките чуждестранни инвестиции за последните 15 години.

 

На този фон правителството одобри проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2024 година. Предвижда се растежът на БВП да се ускори до 3,2% заради ръста на инвестициите в икономиката и да достигне 205,8 млрд. лв. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама