НОВИНИ


Имаме още един ден да сменим личния си лекар

0 4333 28.12.2023
Имаме още един ден да сменим личния си лекар

Изтича срокът за смяна на личния лекар. Това може да се случи днес или утре - в последния за годината работен ден. 


Зравноосигурените имат право свободно да избират лекар в лечебно заведение за първична медицинска извънболнична помощ на територията на цялата страна, което работи по договор с НЗОК. Смяна на личен лекар е възможна в периодите 1 юни - 30 юни и 1 декември - 31 декември. Извън тези срокове смяната на общопрактикуващия (личния лекар) е възможна единствено при наличието на определени хипотези, като смяна на настоящия адрес на лицето или прекратяване на договора на личния лекар с касата.

Формуляра за избор на общопрактикуващ лекар може да изтеглите от сайта на НЗОК рубрика “За граждани“ - “Регистрационни форми за избор на общопрактикуващ лекар“ (в случая попълвате през м.декември регистрационната форма за "постоянен избор на общопрактикуващ лекар“). На гърба на формуляра има указания за попълването му.

 

Може да се обърнете и към РЗОК (координатите им са изписани в меню “Контакти“ на сайта на НЗОК - www.nhif.bg ), където оказват пълно съдействие на обърнали се към тях здравноосигурени лица при избора на нов лекар и им предоставят информация за общопрактикуващите лекари, които са сключили договор с НЗОК в съответния здравен район.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама