НОВИНИ


Товарен кораб удари мина в Черно море. Двама са ранени

3 4762 28.12.2023
Товарен кораб удари мина в Черно море. Двама са ранени

Товарен кораб е ударил мина във водите на Черно море, съобщиха украински официални лица, цитирани от агенция "Ройтерс". Двама души са пострадали.


Плавателният съд е под флага на Панама и се е насочил към пристанище на р. Дунав. Трябвало е да натовари зърно. Инцидентът е станал рано в сряда в устието на реката.


Според информацията на южното военно командване на Украйна на борда на кораба е избухнал пожар. Ранени са капитан и моряк, египетски гражданин, като последният е настанен в болница в град Измаил. Състоянието му не се съобщава.





Това е поредният инцидент с цивилен плавателен съд, попаднал на мина в пределите на Черно море. Киев смята, че Русия е засилил атаките си срещу корабоплаването и пристанищната инфраструктура. Москва на практика засили атаките си срещу пристанищната инфраструктура на Украйна в средата на юли, след като се оттегли от постигнатата с посредничеството на ООН и Турция сделка за износ на зърно. Тя позволяваше безопасното преминаване на плавателни съдове, натоварени със зърно през черно море.


Оттогава Киев изгради алтернативен маршрут, който обхваща западните брегове на Черно море.  

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама