НОВИНИ


София си има зам.-кмет по дигитализацията

1 4438 28.12.2023
София си има зам.-кмет по дигитализацията

Иван Гойчев е назначен за зам.-кмет по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" в Столичната община, съобщиха от СО.


Дигитализацията на София ще допринесе за изпълнението на няколко от ключовите управленски приоритети – прозрачност на администрацията, улеснено ползване за екипите и гражданите.


В новата си роля на заместник-кмет по дигитализацията Иван Гойчев вярва, че може да помогне с управленския си и оперативен опит и заедно с колегите си от Столичната община да продължат развитието на града в полза на гражданите с все по-ефективни системи и автоматизирани услуги.


Иван Гойчев има над 20 години опит в развитието на софтуерни решения за финансовата, самолетната, строителната и облачните индустрии, които успешно се развиват като установени международни компании.
Бил е и мениджър в "Амазон" AWS, където води екипи на три континента. Бил е главен технологичен директор на "КоБилдър", норвежка компания с изцяло български софтуерен екип, за развиването на глобална платформа за обмен на структурирани данни в строителните проекти с цел по-зелена строителна индустрия.

 

В свободното си време разработва на доброволни начала Подкрепи.бг – прозрачна open-source дарителска платформа, която всички доброволци заедно могат да подобряват и развиват.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама