НОВИНИ


При купуване на пиротехника, обърнете внимание на производителя и вносителя

1 4390 29.12.2023
При купуване на пиротехника, обърнете внимание на производителя и вносителя

При купуване на пиротехника, трябва да обърнем внимание кой е производител и вносител. Това е лицето, което носи отговорност. Лицето, към което ще се обърнем ако има проблем. Това заяви Габриела Руменова от "Ние, потребителите".


Когато закупим нещо евтино, рискът да попаднем на нещо некачествено е голям, посочи тя в ефира на БНТ.

 

По думите ѝ най-големите проблеми през тези празници са свързани с хранителните стоки в големите супермаркети. 

 

"Нямаше възможност потребителите да използват талони. Не се даваше информация. Ако потребителят е отишъл в обекта да пазарува с талони и не може, това е нелоялна търговска практика. Ако има технически причини, търговецът трябва да предупреди потребителя и да удължи периода на валидност на тези талони", споделя Руменова. Тя коментира и поскъпването на пластмасовите кутии във веригите магазини:

 

"От началато на 2023 г. се прилага нова наредба, според която пластмасовата кутия струва 20 ст. и всяка следваща година се увеличава с 5 ст. Това цели ограничаване на употребата на вредни пластмаси. Когато увеличаваме цената, но не даваме алтернатива, как изпълняваме тази директива", пита тя.

 

"Повечето хора, които купуват храна обикновено са един член на семейство, или възрастни хора, за които е по-трудно и по-скъпо сами да приготвят храната си. Потребителите буквално са принуждавани да купуват тези кутии и това трябва да се разглежда като нелоялна търговска практика", посочи още Габриела Руменова. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама