НОВИНИ


Без заря в София на Нова година, но с музика и градски транспорт

1 4760 29.12.2023
Без заря в София на Нова година, но с музика и градски транспорт

На концерта на Нова година в София ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки, съобщи на брифинг заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.


"Имам удоволствието да поканя жителите на София на новогодишния концерт на 31 декември, който ще започне в 21:30 часа“, каза Бачева.

 

Тя призова хората да се въздържат от използването на пиротехника. “Знаете колко много фойерверките смущават животните, малките деца и хората с увреждания“, обясни Бачева.

 

Музикантът Свилен Ноев от групата "Остава" обяви, че за музиката ще се погрижи както той, така и Дони и Нети и певицата Криста. "Концертът ще свърши към 1:00 часа след полунощ, така че нека софиянци да заповядат", каза още изпълнителят.“12 общински служители ще се грижат за сигурността, а граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати през КПП-та, които Столична община организира“, обясни директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров.

 

Той посочи, че градският транспорт ще бъде с удължено работно време:

 

"Предвид строежа на сцената към 16:00 часа на 31-ви декември ще бъде ограничено движението по бул. цар Освободител, през останалото време движението ще бъде възпрепятствано само в едното платно по булеварда, за да може да се изгражда сцената“, каза Димитров.

 

200 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16:00 часа на 31-ви декември освен ограниченото движение по цар Освободител, но и в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно пътното движение, заяви началникът на сектор „масови мероприятия“ към СДВР и главен инспектор Иван Георгиев. В новогодишната нощ ще работят:
- автобусни линии №№ 72, 23, 83, 85;
- тролейбусни линии №№ 1, 2, 7, 9;
- трамвайни линии №№ 5, 7, 27, 10, 11, 18 и 20 и 22.

 

През нощта с празнично разписание ще се движат всички линии на метрото. Метрото по 1., 2. и 4. линия ще се движи на интервал от 17 до 34 минути, а метролиния 3. ще се движи на 20 минути интервал, съобщават от Столична община.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама