ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Шакира бе увековечена със статуя в родния си град

0 6008 29.12.2023
Шакира бе увековечена със статуя в родния си град
Статуята на Шакира

Колумбийската певица Шакира, носителка на "Грами" и една от най-продаваните музикални изпълнителки в света, е увековечена чрез гигантска бронзова статуя в родния си град Баранкиля.


Кметът на града Хайме Пумарехо откри 6,5-метровата скулптура в парк на брега на река Магдалена във вторник в компанията на родителите на певицата.


Статуята, дело на художника Йино Маркес, "показва на милиони момичета, че могат, че могат да преследват мечтите си и всяко от тях може да постигне това, което иска", каза Пумарехо, като отбеляза, че някога е виждал Шакира да пее на местни детски концерти.


Скулптурата показва дълга, къдрокоса певица, която танцува в прозрачна пола с блестяща алуминиева декорация.


Табела възхвалява певицата, която е носителка на три награди "Латино Грами" за 2023 г., и цитира нейната благотворителна организация "Pies descalzos", което на испански означава "боси крака", за ранно детско развитие.


Шакира, която живее в Маями, заяви в изявление от кметството, че за нея статуята е чест и че Баранкиля винаги ще бъде неин дом.

 

"Благодаря на скулптора Йино Маркес и на учениците от областното училище по изкуствата за този образец на огромния артистичен талант на хората от моята страна", написа певеицата във Facebook. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама