НОВИНИ


Терзиев пита защо е спрян Симеоновският лифт

2 4523 29.12.2023
Терзиев пита защо е спрян Симеоновският лифт

Кметът на София Васил Терзиев разпореди проверка заради спирането на Симеоновския лифт. Той не работи от вчера и поради тази причина районният кмет на "Витоша" ще трябва да свика комисия, която да изясни всички обстоятелства около спирането му, съобщи Терзиев във Facebook. 


"Това е единственото, което ние можем да направим предвид факта, че Симеоновският лифт е частна собственост", обяви Терзиев. 


"Това, което направихме за софиянци от вчера, когато и възникна проблемът, до днес е:


Екипи на Общинската полиция и Аварийна помощ и превенция към общината поеха организацията на движението, за да може достъпът до планината да е нормален и да няма проблеми с движението на автобусите от градския транспорт.


В момента екипите на Столичната община са на Златните мостове и на Алеко като паркирането се извършва само от едната страна на платното, а на обособените места - и от двете.


Всички спирки и крайни колела са обезопасени. Така че деца и родители могат да са спокойни, че придвижването към Витоша и към основните писти е осигурено.


Осигурени са двойно повече автобуси по ключовите трасета, за да може да компенсираме липсата на Симеоновския лифт и повече туристи да използват градския транспорт вместо автомобилите си.


От днес през всички почивни дни до края на ски сезона или до възстановяването на работата на Симеоновския лифт ще има създадена същата организация, за да имаме сравнително нормален достъп до планината.


Такава ситуация за мен обаче е напълно недопустима и то само дни след откриването на ски сезона на Витоша. Веднага след празниците ще изискам информация от собственика на съоръженията, за да мога да съдействам за разрешаването на проблемите", допълни Терзиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама